Vores datacenter
- 100% dansk og 100% grønt

Vi benytter nogle af Danmarks største og bedste datacentre til at hoste din løsning. Og de er naturligvis 100% baseret på grøn og CO2-neutral energi.

Det, synes vi, er mest rigtigt.

curanet-blog

check_circle

Kompromisløs sikkerhed

Vores datacenter er bygget op ud fra en 100% kompromisløs tilgang til sikkerhed. Vi investerer årlige store beløb i ny hardware og teknologi, så vi, og dermed du, altid er forrest på hosting-fronten.

check_circle

100% dansk

Alle vores datacentre ligger tæt på vores hovedkontor i Skanderborg. Beliggenheden betyder, at der er langt ned til vandspejl (op til 70 meter, og at vi lynhurtigt kan nå frem til datacentret, hvis situationen kræver det.

check_circle

99,9% oppetidsgaranti

Vi kører på et redundant netværk, så vi med 99,95% sikkerhed kan garantere den nødvendige stabilitet for moderne hosting.

check_circle

Certificerede

Vi er ISO 27001 certificerede. I 2013 blev vi som den første danske virksomhed VMware vCloud powered hostingudbyder, og senere hen VMware Premier Service Provider partner.

DSC_7681

Fysisk sikkerhed 


Risikospredning og redundans er kritisk for os.
 Derfor har vi også datacentre hos forskellige leverandører.  Leverandørerne er blandt landets førende og det samme er de faciliteter, de tilbyder.  

Derfor er vores datacentre altid: 

  • Beliggende i datasikre lokationer (langt over vandspejl og fjernt fra andre bygninger) 
  • Udstyret efter alle kunstens regler (med overvågning, sikring og redundante enheder) 
  • Fyldt med hardware fra de allerbedste producenter som Dell, IBM og Cisco 

Missionen er enkel: At sikre, at du og dine kunder er online – altid. 

Stærk webhosting i grønt datacenter

 

Samlet bruger vores datacentre lige så meget strøm som 400 danske familier.  

Det er meget strøm og lige i underkanten af 2 mio. kilowatttimer om året.  

Derfor gør vi selvfølgelig, hvad vi kan for at gøre vores datacentre så grønne og effektive som muligt. 

Det betyder, at vi:  

  • Samarbejder med leverandører med A+ ratings i energieffektivitet 
  • Er 100% Co2-neutrale på elforbruget 
  • Kører på vedvarende energi (primært nordisk vandkraft)  

I vinterhalvåret bruger vores leverandører ”grøn køling”, der pumper kold udeluft ind i datacentrene og nedkøler dem. Det er både godt for miljøet og energiforbruget.  

Se vores leverandørers certifikater her:

Informationssikkerhed 

 

Én ting er den fysiske sikkerhed i datacentret.  En anden er – og mindst lige så vigtig – er onlinesikkerheden.  Også her får du adgang til branchens højeste standarder.  

Som ét af få danske hostingbrands har Curanet en: 

  • ISAE 3402-revisionserklæring 
  • PCI DSS level 1-certificering 
  • ISO 27001-certificering 

Af de tre certificeringer er ISO 27001 klart den mest omfangsrige.  

Derfor er der kun ganske få danske hostingbrands, der har den.  

Vi har været certificeret efter standarden siden 2015.  

Den er din garanti for, at vi har 100% styr på, hvordan dine data (og sikkerheden omkring dem) skal håndteres.  

 

Herunder kan du læse mere om, hvordan vi arbejder strategisk med informationssikkerhed 

Hvordan er datacentrene opbygget?

Hvor er datacentrenes fysiske placering?

expand_more

Alle datacentre ligger tæt på vores hovedkontor i Skanderborg.  

Beliggenheden betyder, at der er langt ned til vandspejl (op til 70 meter, og at vi lynhurtigt kan nå frem til datacentret, hvis situationen kræver det.  

Selve datacentrene er placeret fjernt fra andre bygninger. Går der brand i en bygning i nærheden, er der ingen chance for, at din server bliver ramt af giftige røggasser og slukningsvand.  

Hvordan er bygningerne udvendigt?

expand_more

Bygningen, der huser datacentret, er designet til at holde alt ude – selv sollys. Derfor er der ingen vinduer i bygningen, og gulv og vægge er specialsikrede.  

Datacentret er indhegnet, overvåget og sikret med streng adgangskontrol. Kun driftsteknikere kommer ind – med personlige adgangskort og lange, unikke koder, som de løbende skifter ud.  

Hvordan er bygningerne indvendigt

expand_more

De enkelte rackskabe er hævet 50 cm. over jordoverfladen og spækket med topklasse hardware fra kendte producenter som Dell, Cisco og IBM.  

Alt - i og omkring rackskabene - overvåger vi flere niveauer: 

1. Fysisk niveau  
Er temperaturen i lokalet fx over det tilladte, eller er der røg i datacentret? Datacentret er udstyret med et redundant køleanlæg, der forsyner lokalet med tør luft på ca. 23 grader. Opdager aspirationssystemet, at der er røg i lokalet, bliver det inden for et minut fyldt med gas, der sænker iltniveauet og kvæler ilden.  
 
2. Hardwareniveau 
Virker hardwaren, som den skal? Får den fx strøm?  Vi kører fuld hardwareredundans og har altid en ekstra enhed på lokationen, så vi lynhurtigt kan udskifte en defekt enhed, hvis det bliver nødvendigt. Datacentret får strøm fra en lokal generatorstation. Er der strømsvigt, står en dieselgenerator klar til at tage over. Generatoren giver strøm i 12 timer på én tank og kan tankes op løbende, hvis det bliver nødvendigt.  
 
3. Serviceniveau 
Virker de tjenester og applikationer, vi bruger i datacentret (som fx selve overvågningen), som den skal? Gør den ikke, eller er der fejl på ét af de andre niveauer, modtager vores 24/7 vagtordning en alarm, som de reagerer på inden for få minutter.  

 

Vores netværk er selvfølgelig også redundant – hele vejen fra internetleverandør til backbone og infrastruktur. Vi bruger 2 x 10Gbit-fiberforbindelser til TDC og Telia – hver på sit netværk.  

Vores tre produktionsdatacentre består af flere produktionsenheder (også kendt som Pods). En Pod består bl.a. af dedikeret internetforbindelse, netværksudstyr, storage og servere. I praksis betyder det, at ryger der fx en firewall, er det kun den enkelte pod, der påvirkes - ikke hele datacentret.  

Har du spørgsmål til vores datacentre eller løsninger? 
Uanset hvad er du mere end velkommen til at ringe eller skrive til os.  
Vi hjælper altid gerne vores forhandlere.